Dagrofa Foodservice indgår landsdækkende samarbejdsaftale med Stop Spild Lokalt

 

Som den første fødevaregrossist indgik Dagrofa Foodservice nu en landsdækkende aftale med Stop Spild Lokalt, der trådte i kraft den 1. december.

Den frivillige organisation har specialiseret sig i modtage gode overskudsvarer fra erhvervslivet – og dernæst søger Stop Spild Lokalt, at varerne bliver uddelt til økonomisk trængte personer og familier.

Aftalen mellem Stop Spild Lokalt og Dagrofa Foodservice skal med andre ord også sikre, at endnu mere mad bliver spist frem for at ende i affaldscontaineren.

I første omgang er det tyve af Dagrofa Foodservices lokale Cash & Carry-butikker, som bliver omfattet af aftalen. Kenneth Linde, salgsdirektør for Cash & Carry-kæden i Dagrofa Foodservice, er meget begejstret for, at samarbejdet nu bliver skudt i gang.

Han fortæller:

Vi er enormt stolte af, at vi som den første fødevaregrossist i Danmark har indgået en national aftale med Stop Spild Lokalt. I vores Cash & Carry-butikker arbejder vi allerede benhårdt for at reducere mængden af madspild, hvilket også påvirker vores CO2-udledning positivt, og med det nye samarbejde intensiverer vi kampen mod madspild. Stop Spild Lokalt er et utroligt sympatisk initiativ, der giver økonomisk trængte mennesker nogle gode madoplevelser, og den indsats glæder vi os til at være en del af.

Stop Spild Lokalt blev dannet i 2016 af den dengang 17-årige Rasmus Erichsen, og organisationen er siden da vokset hastigt. I dag er der ca. 250.000 medlemmer i lokale Stop Spild Lokalt Facebookgrupper, og der er etableret lokale Madoaser over hele landet.

 

Stifter og direktør i organisationen, Rasmus Erichsen, er glad for, at Dagrofa Foodservice nu er kommet med ombord:

Dagrofa Foodservice er en ambitiøs virksomhed og samarbejdspartner, som vi glæder os til at hjælpe med at minimere sit madspild. Vi stolte over, at en så markant virksomhed, indenfor sit område, ser os som en af deres optimale løsninger på at reducere deres madspild. Samtidig er det en stor dag for alle os i Stop Spild Lokalt, at vi nu har indgået vores første nationale aftale med en foodservicevirksomhed.

Dagrofa Foodservice er en del af Dagrofa-koncernen. Her er det Signe Frese, der som Dagrofas CSR-chef er tovholder på fødevarevirksomhedens grønne omstilling.

 

Hun understreger, at kampen mod madspild har utrolig høj prioritet på tværs af hele Dagrofa-koncernen:

Vores klare ambition på det her område er, at vi fra 2020 til 2030 skal have reduceret vores eget madspild med 50%. For at nå i mål bruger vi på tværs af koncernen en lang forskellige række værktøjer og tiltag som f.eks. Whywaste app’en, der hjælper vores medarbejdere i både detailbutikker og foodservice med at holde styr på datovarer. Det nye samarbejde mellem vores Cash & Carry-butikker og Stop Spild Lokalt er endnu et vigtigt skridt på vejen mod langt mindre madspild, og vi glæder os til at følge med i de konkrete fremskridt.

De tyve Cash & Carry-butikker, der i første omgang indgår i samarbejdet, er beliggende i Skovlunde, Valby, Østerbro, Aarhus, Frederikshavn, Randers, Viborg, Hjørring, Slagelse, Nykøbing F, Holbæk, Næstved, Horsens, Odense, Svendborg, Kolding, Haderslev, Aabenraa, Sønderborg og Fredericia.

 

Dagrofa Foodservices øvrige ti Cash & Carry-butikker bliver efter planen inkluderet i aftalen i løbet Q1 og Q2 i 2024.